Périgord

6-daagse vliegreis naar Périgord, Frankrijk

24 juli 2013 t/m 29 juli 2013

Leven als God in Frankrijk: dan moet vast de Périgord bedoeld zijn. In dit deel van de Dordogne - een streek die bekend staat om haar kastelen, oude steden en vredige valleien - organiseert dirigent en klavecinist Ton Koopman onder de titel Itinéraire Baroque een aantal barokconcerten in romaanse kerken. Tijdens deze reis wonen we een aantal concerten uit dit festival bij, maar is er natuurlijk ook aandacht voor de culinaire en historische kwaliteiten van deze interessante streek.

Afbeelding bij reis Périgord

Périgueux

Deze reis direct boeken Printen deze reis

 

 

  • Reisprogramma
  • Muziekprogramma
  • Accommodatie
  • Prijzen en data
  • Reisleiding

Woensdag 24 juli vliegen we in de ochtend met een rechtstreekse KLM-vlucht naar Bordeaux. Vervolgens rijden we per touringcar naar Périgueux waar we verblijven in het comfortabele en centraal gelegen Mercure Hotel in Périgueux.

Donderdag 25 juli maken we een stadswandeling door Périgueux. De hoofdstad van de Périgord beroept zich op een tweeduizend jaar oude geschiedenis en bestaat uit een oude gallo-romeinse stad en stadskernen uit de middeleeuwen en de renaissance. Het meest bijzondere aan de stad is ongetwijfeld de Cathédrale de Saint-Front, een meesterwerk van byzantijnse architectuur met maar liefst vijf koepels. De kerk is een belangrijke tussenstop op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella en werd door de UNESCO in 1998 als werelderfgoed erkend. 's Avonds geeft het ensemble La Risonanza onder leiding van klavecinist Fabio Bonizzoni een concert in de sfeervolle Abbaye in Brantôme.

Vrijdag 26 juli maakt u nader kennis met de Dordogne. Deze streek ziet er uit als een mozaïek van kleine gebieden dat wordt doorkruist door de dalen van de rivieren de Dronne, de Isle, de Dordogne en de Vézère. De Périgord werd al zeer vroeg bewoond, zoals de talrijke prehistorische plekken laten zien. In de Grotte de Villars, een druipsteengrot, krijgen we een rondleiding. De grotten zijn in 1953 ontdekt door de speleologenclub van Périgueux. Zij bevatten vele prehistorische rotstekeningen. In totaal is er inmiddels een gangenstelsel van dertien kilometer lengte bestudeerd. In het stadje Cercles vindt vanavond een concert plaats door het Caecilia-Concert.

Zaterdag 27 juli maken we een reis langs diverse romaanse kerken in de Périgord, l'Itinéraire baroque, waar door leden van het Amsterdam Baroque Orchestra en andere vooraanstaande musici uit de wereld van de oude muziek korte recitals worden gegeven.

Zondag 28 juli zal in het teken staan van de producten die de streek heeft voortgebracht. Het is onmogelijk om een beeld te schetsen van een stad in het zuidwesten van Frankrijk zonder iets te zeggen over gastronomie. Bij elk bezoek aan een stad zullen de geuren van de markten u onmiddellijk laten kennismaken met de lokale specialiteiten. Op de laatste dag van het festival verzorgt het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir onder leiding van Ton Koopman in het Clôture Saint Astier een concert met onder andere muziek van Charpentier en Bach.

Maandag 29 juli rijden we in de loop van de ochtend naar Bordeaux. Van hieruit vliegt u rechtstreeks naar Nederland.

Bekijk hieronder ons filmpje over de reis naar de Perigord.

 
Périgord